2012. december 28., péntek

A maradék hús felhasználása: orosz hússaláta

Sok háztartásban gondot okozhat a karácsonyról maradt sültek ésszerű felhasználása. Erre kiváló megoldás az orosz hússaláta.



Hozzávalók:
2 kozepes szem (kb 15 dkg ) burgonya
1 alma
10 dkg ecetes uborka (6-7 kisebb darab)
15 dkg sertéssült vagy maradék fõtt hús (lehet csirke, tyúk, sertés)
3 fõtt tojás
1 tubus majonéz (ízlés szerint)
kevés só,bors
1 kk mustár
1/2 citrom leve
1 kk. porcukor





1.) A burgonyát megfőzöm héjában, lehűtöm, meghámozom és gyufaszál (zsülienre) vékonyságúra metélem.
2.) A meghámozott kimagozott almát, az uborkát és a húst ugyanígy metélem fel.
3.) A főtt tojásokat megfelezem, felszeletelem. 
4.) A majonézt sóval borssal citromlével és a porcukorral elkeverem, majd a metéltre vágott hozzávalókkal összekeverem. 1-2 órát hagyjuk érlelődni.
Jó étvágyat!

Eredeti recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése