2013. szeptember 15., vasárnap

Hogyan készítsünk pelenkatortát? - Fázisfotókkal

Pelenkatortát kapni szerintem nagy öröm - ennél már csak az örömszerzés jobb, ami azzal jár, hogy saját kezűleg készítjük el az ajándékba szánt a pelenkatortát. Alkalom mindig adódhat: egyszerű "babanéző" látogatás vagy akár keresztelő formájában.

A legutóbbi pelenkatorta készítését igyekeztem lépésről lépésre lefotózni (itt kérek elnézést a képek minőségéért, de nem vagyok túl jó fotós), kérdések esetén bátran fordulj hozzám bizalommal, ha valami mégsem egyértelmű! :)

Feketeöves pelenkatorta-gyártó révén már van némi tapasztalatom a torták készítésében. Személy szerint már legalább tízet készítettem, általában nem egyedül, mert vannak olyan fázisok, amikor két kéz nem elég, tehát elkél a segítség.

Hozzávalók a pelenkatortához:

Legalább két csomag pelenka (itt Pampers), mert ahhoz, hogy ötemeletes pelenkatorta készüljön bőven kell pelenka.


Egy olyan tálca, amelynek legalább másfél-két cm-es magas pereme van, hogy megálljon rajta a torta. Tulajdonképpen ez a tálca adja a pelenkatorta stabilitását, tehát nem elhagyható, sőt, ez a titka, hogy ne dőljön el. (Beszerezhető általában műanyagot forgalmazó boltokban, de ez itt kivételesen bambusztálca.)


Kellékek:

olló
kapcsozógép
gumi
tixo
4 m szalag (lányoknak rózsaszín, fiúknak kék)
2 nagy ív celofán
beszerezhető: virágboltokban, akárcsak a vastag szalag



4 db tortapapír



Pelenkatorta készítésének fázisai:


Először a két nagy ív celofánt ragasszuk össze tixoval a szélesebbik oldaluknál fogva, hogy egy igazán nagy celofán álljon a rendelkezésre, így könnyebb lesz a végső becsomagolás.

Ennek a celofánnak a közepére helyezzük el a tálcát a négy tortapapírral.

A tálcán szépen helyezzük el az első sor pelenkát úgy, hogy elég szoros legyen, majd kössük meg vékony kötözőszalaggal. (Gumit is lehet használni, ezáltal elég rugalmas lesz az alap, hogy egy-egy pelenkát még bele lehessen tenni a stabilitás miatt. A gumit később le kell venni.)




A második sor pelenkát már hajtsuk félbe, úgy alakítsuk ki a kör alakot, és hasonlóan járjunk el, mint az első rétegnél.



A harmadik sornál már szorosabban helyezzük el a pelenkákat. 



A negyedik sornál már három részre hajtsuk össze a pelenkát.



Az ötödik sornál már kis hengereket formázzunk a pelenkákból, úgy helyezzük fel a torta tetejére.


Ha elkészült az öt emelet, akkor vastag szalaggal kössük át az egyes pelenkarétegeket, hogy ne látszódjon a vékony szalag.


Végül az előre lefektetett celofánt hajtsuk fel, és csomagoljuk be a tortát, a maradék vastag szalaggal kössük át a tetejét.



És a végén ott látható anyukájával hordozókendőben az a baba (Gergő), akinek készült a torta! Gondolom ezidáig már "elfogyasztotta"! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése