2013. augusztus 31., szombat

Pirog - hmmm - kóstoltad már?

Kedves barátnőm, Renáta ajánlotta a figyelmembe ezt a pirog receptet (úgy tudom, Ő meg Tomitól hallott róla :)). 

Lényeg a lényeg, a pirog nagyon finom lett, bátran ajánlom kezdő háziasszonyok figyelmébe is.

Hozzávalók:

Tészta:

0,5 kg liszt
2 tojás sárgája
1 tk. só
5 dkg vaj
1 kanál cukor
0.3 l tej
5 dkg élesztő

Töltelék:

3 paradicsom
4 gerezd fokhagyma
10 dkg feta sajt
oregánó
bazsalikom

1.) A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával tésztát dagasztunk.

2.) Langyos helyen (mosogatóba forró vizet töltöttem, abba helyeztem el a kelesztőtálat) kelni hagyjuk a tésztát, addig apróra összevágjuk a paradicsomot, feta sajtot, a fokhagymát fokhagymanyomóval kinyomjuk.

3.) A megkelt tésztát kinyújtjuk vékonyra (kb. 5 mm).

4.) Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a minden második kiszaggatott tészta közepére halmozzuk a tölteléket.
5.) Összeillesztjük a tésztákat, kis labdákat formázunk belőlük.


6.) Közepesen forró olajban kisütjük.




Jó étvágyat!