2012. november 21., szerda

Krumplis lángos

Heni kefires lángos  receptjén felbuzdulva én krumplis lángost sütöttem, mely egyszerű és laktató is.



Hozzávalók:

70 dkg liszt
2 nagy krumpli (vagy 4 kicsi) reszelve
5 dkg élesztő
0,5 l tej
1 tojás
1 kanál só

A tetejére: tejföl és reszelt sajt

1. Az élesztőt feloldjuk a langyosra melegített tejben és hozzáadjuk a cukrot.
2. Egy tálban a liszthez hozzákeverjük a sót.
3. A lisztbe egy kis mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, s egy kicsi lisztet kavarunk hozzá, s hagyjuk pihenni 10 percet meleg helyen egy konyharuhával letakarva.
4. Ezután hozzáadjuk a reszelt krumplit, a tojást és összedolgozzuk a tésztát.
5. Amikor kész, hagyjuk pihenni 20-30 percet.
6. Készítsünk elő egy serpenyőt, tegyünk bele bő olajat, forrósítsuk fel.
7. A tésztából szaggassunk fánkszaggatóval tésztát, majd nyújtogassuk körbe-körbe a megfelelő méretig.
8. Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalát.
9. Papírtörlővel kibélelt tálba rakjuk.
10. Tálaljuk tejföllel és reszelt sajttal.