2012. október 12., péntek

Macsó papák azaz mennyire időtálló a bulvár?

Mostanában szokásos fáziskésésemet jól illusztrálja, hogy nemrég olvastam ki a 2007-ben írt Árpa Attila - Bochkor Gábor - Gesztesi Károly: Macsó papák című könyvét.


A könyv kicsit bepillantást enged a "sztárok" világába, nem marad titok a profi fotós által készített, de paparazzo-fotónak feltüntetett "Árpa Attila babakocsit tol" című képnek a története. Az olvasó már-már bennfentesnek érezheti magát egy-egy család hétköznapjainál.

A könyv olvasása közben azonban nem tudtam szabadulni a gondolattól, miszerint hány bőrt lehet lehúzni egy témáról ha "híres" az ember. Ezt különösen akkor éreztem, amikor Árpa Attila elemzi a Blikk címlapjait arra kihegyezve, hogy milyen nagyságú hírértéke van az egyes sztár-csemeték születésének - nem kihagyva a Blikk címlapon szereplő lenge öltözetű hölgyek minősítését sem. Az egyik lányról megjegyezte lazán, hogy nagyok a fogai.

Az időtállóság nem erőssége ennek a műfajnak, mint köztudott Gesztesi már nincs együtt Claudiával, viszont csajozós, bulizós sztorijai kielégítik az olvasók kíváncsiságát, hiszen van az az állapot Gesztesinél, amikor buli után taxiba ülve csak a lakcímkártyáját tudta megmutatni a sofőrnek, mert beszélni már nem tudott. Itt utalt rá, hogy nem az Ó utcában lakott...

Az olvasó a sztorik megismerése közben érdekes világba csöppen bele, oda, ahol az Armani, Rolex az alap, whisky-ben mérhető a dolgok kora és értéke. A biztosítékot nálam Bochorék függönyének az ára verte ki, ugyanis a gyerekszobába sikerült 272.000.- Ft-os függönyt beszerezniük. Mentségére legyen mondva Bochkor Gábornak, hogy ezt az összeget azért még Ő is sokallotta. Árpa Attiláék Bécsben vásárolt csőre szerelhető babakocsijának az árát azonban az olvasó fantáziájára bízták...

Ajánlom mindenkinek, akit a bulvár olvasása pihentet, mert összességében szórakoztató könyv, csak Bochkor Gábornál éreztem némi nemű erőltetettséget a sztorikon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése