Ez a recept eredeti saját gyűjtésen alapul kb. 2005-ből, azóta néhányszor sikerült is megsütnöm. Képek mellékelve! Ma valahogy ez jutott eszembe...
Hozzávalók:
- Tejbedara (1 csésze tejbe 3 kanál dara, kevés cukor)
- 1 zsemle tejben áztatva (előtte felaprítani a zsemlét, és annyi tejet hozzá, hogy pont ellepje, és nem kell kinyomkodni)
- Rizs (2 kanál rizs vízben megfőzve)
- 1 kg túró (a legjobb az „OKÉ”)
- 4 tojás sárgája
- 30 dkg liszt
- 4 dl tejszín (nem főzőtejszín!)
- 2 dl tejföl (Danone)
Tészta:
30 dkg lisztet, 1 kiskanál sót,
2,5 -3 dl
vizet összekeverünk, jól eldolgozunk (legalább húsz percig!!!), a végén 0,5 – 1
kanál zsírt adunk hozzá, hogy jobban lehessen nyújtani. Kis cipó lesz belőle, a
tetejét zsírral meg kenjük, nejlont teszünk rá, hogy ne ragadjon, majd a
konyharuhát ráhajtjuk. Pihentetés 15-20 perc.
Töltelék:
Túró (OKÉ)
Tejbedara
Áztatott zsemle
Rizs
Kevés só
2 marék cukor (ízlés szerint)
4 tojássárgája
2 dl tejföl (Danone)
Rétes-nyújtás
A tölteléket elszórtan kell
rátenni, hogy mindenhova kerüljön. Feltekerés, szeletre vágás, agyagtálba
helyezés, majd a 4 dl
tejszínnel felöntés. Kevés zsírral meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben 150-175
fokon sütni. Akkor jó, ha már a közepe sem tejszínesen rotyog.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése