2013. május 13., hétfő

Ágoston, a hős

Szombaton Ágostont baleset érte, elesett, és eltörött a kulcscsontja. Nagyon férfiasan viselte a fájdalmat, a szombati esést követően mindössze kicsit többet sírdogált, mint szokott, és kicsit nyűgösebb volt, mint máskor. A valószínűsíthető törést csak vasárnap reggel vettem észre az öltöztetésnél, amikor is duplájára dagadt a bal válla. Így vasárnap délelőtt a sürgősségi osztályon kötöttünk ki, ahol megröntgenezték, és megállapításra került a kulcscsont-törés. 


Itt még a sürgősségi osztályon várakozunk. Megjegyzem, Ágoston annyira jól viselkedett, hogy az első húsz percben csak csendesen üldögélt az ölemben. Amikor pedig felélénkült, akkor is "csak" kukázni akarta a szemetes edényt, amit persze megtiltottam neki. Ő ezen nagyon jól szórakozott, mert percenként bepróbálkozott a szemetes kipakolásával...


 Ágoston kapott egy hálót a testére, amivel a bal keze pihentetésre kényszerül.


 Kiflit enni simán lehet fél kézzel is, amint a mellékelt ábra mutatja.


     Sőt, hintázni is lehet egy kézzel.
Homokozni is lehet.

 De biciklire ülni sajnos nem lehet... :(

 
Pici kis hősöm viszonylag jól viseli az egykezességet, beletörődött, hogy csak egy kézzel dolgozhat. Így viszont kétszer annyit esik, mint korábban, és nem tud egyedül felkelni. Olyan ez, mint amikor járni tanult, hogy igyekeztem folyton a nyomában lenni, hogyha elesne, legyek a háta mögött. Az utóbbi időben azonban - természetszerűleg - hagytuk, hadd essen el, és keljen is fel magától. Na de egy kézzel ez most nagyon nehéz neki, ezért segítek. Igazi megváltás lesz neki, ha már használhatja mindkét kezét. Ez a nap is eljön majd, és akkor még ügyesebb lesz, mint előtte. 

Gyógyulj meg mihamarabb, Ágoston!


1 megjegyzés:

  1. 2020 ford escape titanium hybrid | The Silicon Dioxide
    2020 titanium fat bike ford escape titanium hybrid titanium vs stainless steel apple watch As the technology continues titanium chopsticks to titanium cartilage earrings evolve, there is mens black titanium wedding bands more and more data to come.

    VálaszTörlés