2012. november 8., csütörtök

Könyvajánló - a szobatisztaságról

A 11 hónapos Nóra babám érdeklődik a szobatisztaság témájában, nevezetesen kézbe (szájba) veszi a Bilikönyvet.


Nem, Kedves Kétkedő Anyukák, nem kell megijedni, nem egy csoda-babáról van szó, aki majd egy évesen szobatiszta lesz (sőt, ír-olvas-számol), hanem a nővére által oly gyakran forgatott Bilikönyvvel ismerkedik, ahogy az a képen is látszik. Blanka nagyon szerette ezt a könyvet, gyakran kérte, hogy meséljem el neki, ebből kifolyólag sokszor olvastam neki Samuról, aki szintén kihívásokkal küszködött a szobatisztaság terén.


A könyvet Kati barátnőmtől kaptam, akinek a kislánya szinten "olvasgatta" ezt a művet a szobatisztaság érdekében. Eleinte kétkedve fogadtam, hogy ennek a kedves kis könyvnek bármilyen hatása lehet Blanka szobatisztaságára, de amikor a bilin a WC-n ülve - próbálkozva - Samut emlegette, már tudtam, hogy jó úton járunk.

A könyv Ranschburg Jenő ajánlásával került a magyar könyvpiacra, nála jobban megfogalmazni az ajánlást meg sem próbálom:



"Szeretettel ajánlom ezt a kis könyvet minden szülőnek, aki éppen mostanában tapasztalja, hogy gyermeke szobatisztaságra nevelése milyen kényes és sok-sok figyelmet igénylő feladat, és ugyanolyan szeretettel ajánlom azoknak a gyerekeknek is, akik éppen mostanában nem értik: mit akarnak tőlük a felnőttek -miért nem jó nekik minden éppen úgy, ahogy eddig, a maga természetes egyszerűségében, gond nélkül működött?"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése