2012. május 23., szerda

A Boldog Csirkéről

A Biblia szerint, a Teremtés könyvében megtalálható, hogy Isten így szólt: "Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem, és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen. A mező vadjainak, az ég madarainak s mindennek, ami a földön mozog és lélegzik, minden zöld növényt táplálékul adok." Úgy is történt.

Namármost az ember ezzel nem elégszik meg, mármint, hogy csak magot, gyümölcsöt egyen, neki HÚS is kell. Ezzel még nem is lenne probléma, ha lehetne a boltokban (minden boltban) rendes húst kapni, és nemcsak élelmiszer ipari termékeket, sanyargatott nagyüzemi körülmények között nevelt állatok húsát ahelyett, hogy kapirgálós, "boldog" csirkét lehetne venni. Néhány négyzetméterre bezsúfolt madaraktól, akik természetes fényt nem is látnak, hanem csak szagolják egymás bűzét, mit is várhatunk, hogy finom húst adjanak. Mesterségesen növekedési hormonnal felturbózott húsukból készülnek az iparilag előállított, tartósított ételek. (Plusz a boldog csirkének a tojása is finomabb, lásd: Boldog csirkéről)

Nagyböjt alatt nem ettem húst és alig-alig hiányzott, csak akkor, amikor a férjem, O. előttem ette a házikolbászt, házi szalonnát, töpörtyűt... De ez egy másik történet lesz. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése