Ezt a vajas keksz alapú süteményt elkészíteni nagyon nagyon egyszerű, kezdők is megpróbálhatják.
Hozzávalók:
a tésztához:
-
22,5 dkg vaj
-
28 dkg liszt
-
15 dkg porcukor
a krémhez:
-
48 dkg kristálycukor
-
4 tojás
-
egy csipet só
-
4 evőkanál liszt
-
1 evőkanál sütőpor
-
6 evőkanál citromlé(frissen facsart!)
Elkészítés:
1. A
sütőt melegítsük elő 175-180 fokra.
2. Kockázzuk fel a vajat, keverjük össze a liszttel és a porcukorral.
3. Gyúrjuk össze kézzel, amíg homogén masszát nem kapunk (géppel nem lehet, a kezünk melegétől fog összeállni a cucc!)
4. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit(20x30, 22x35), és simítsuk bele a tésztát. Nyomkodjuk ki a sarkokig!
5. Süssük kb. 20 percig.
2. Kockázzuk fel a vajat, keverjük össze a liszttel és a porcukorral.
3. Gyúrjuk össze kézzel, amíg homogén masszát nem kapunk (géppel nem lehet, a kezünk melegétől fog összeállni a cucc!)
4. Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit(20x30, 22x35), és simítsuk bele a tésztát. Nyomkodjuk ki a sarkokig!
5. Süssük kb. 20 percig.
6. Amíg
sül a tészta, pont el tudjuk készíteni a krémet!
7. Egy tálba rakjuk össze az összes hozzávalót(kristálycukor, tojás, só, liszt, sütőpor és citromlé) és keverjük, amíg homogén krémmé nem áll össze!
7. Egy tálba rakjuk össze az összes hozzávalót(kristálycukor, tojás, só, liszt, sütőpor és citromlé) és keverjük, amíg homogén krémmé nem áll össze!
8. Mire
kész a tészta, szép aranybarna lesz a teteje!
9. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és öntsük rá a citromos krémet, tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 25 percig! Amikor kész, szép barna a teteje(a barna réteg alatt lehet még egy kicsit folyós, de meg fog dermedni!
10. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni!
11. Vágjuk kockákra, és szórjuk meg porcukorral!
9. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és öntsük rá a citromos krémet, tegyük vissza a sütőbe, és süssük további 25 percig! Amikor kész, szép barna a teteje(a barna réteg alatt lehet még egy kicsit folyós, de meg fog dermedni!
10. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni!
11. Vágjuk kockákra, és szórjuk meg porcukorral!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése