2012. október 24., szerda

A csodálatos morzsaporszívó

Tárgy-fetisizmusom következő darabja - a zoknicsipeszek után - a morzsaporszívónk. Gyönyörű darab, és kéken világító gombja világít a sötét konyhában is - talán a megszállottak részére, akik éjjel is porszívóznának. (Én nem tartozom közéjük.)


A morzsaporszívó szükségességéhez nem fér kétség, praktikusabb mint egy ronggyal törölgetni a morzsákat az asztalról. Tehát morzsaporszívó nélkül nem élet az élet, és ha már ilyen becses darabot sikerült beszereznünk Nórika is meg akarja kaparintani az etetőszékéből, amelynek háttal van a porszívó. Így az etetés különösen körülményes egy nem-haspók típusú babánál, akit így tíz hónaposan sokkal jobban érdekelnek a környezetében található (nem játék) tárgyak, mint az étkezés maga. Ágoston a maga komótos tempójában vetett pár pillantást a porszívóra, de a kaja jobban érdekelte a későbbiekben.

Visszatérve az eredeti témára, az Electrolux eme remek darabját csak dicsérni tudom, óriási szívóereje van a praktikus külső mögött. Az elegáns és praktikus formatervezésnek köszönhetően bármelyik konyha jó kiegészítő lehet. Asztalon is tárolható és falra is szerelhető. Akkumulátora viszonylag hosszú szívási időt tesz lehetővé. Tartálya fél literes, és látszik, ha megtelt. Tartozéka egy kis rés-szívó is, ami minden szűkebb helyet hozzáférhetővé tesz.

A morzsaporszívót ajánlom azoknak, akik igényesek környezetükre és érdeklődnek a technikai vívmányok iránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése