2012. április 5., csütörtök

Állatkerti séta azaz mai magyar valóság

Kis családommal úgy döntöttünk, hogy a hosszú hétvégére való tekintettel elvisszük gyermekünket (többek között) a budapesti Állatkertbe. Szép és nemes gondolat (volt először). Aztán szembesültünk az élet árnyoldalaival a Városligetben.
Nagyon tanulságos volt a történet, dióhéjban összefoglalom a lényeget, majd a tanulságokat, hogy szegény vidékiek (mint mi) ne járjanak úgy, ahogy mi jártunk.
Tények és tanulságok:
1.) A Városligetben parkolóhelyet közel az Állatkerthez egy órán belül nem lehet találni.
2.) Az Állatkertben a jegyért fél óráig kell sorbanállni.
3.) Az Állatkert előtt lehet kapni héliumos lufit.
4.) A héliumos lufi 1.500.- Ft-ba kerül.
5.) Magyarázd meg egy kétévesnek a 4.) pontot.
6.) Az Állatkertben rossz az infrastruktúra. (Bővebben: rosszul kitáblázott, kevés számú WC, drága büfé, kevés pad, nincs csecsemők etetésére alkalmas hely.)
7.) A vidéki anyának is néha el kell menni WC-re.
8.) A játszótér melletti WC előtt három kígyózó sor áll. (Úgy jutottam be, hogy vittem magammal B.gyermekemet, aki kétéves, és befurakodtunk a pelenkázóhoz. Akkor jutott az eszembe, hogy nem hoztam magammal a kétévesre való pelenkát, amikor Ő már fent feküdt a pelenkázón. Mentve a helyzetet, és közel a gyerek-WC-hez rávettem B-t, hogy mi lenne, ha most inkább pisilne a gyerek-WC-n, úgy, mint a bölcsiben. Belement. Akkor ketten bejutottunk a gyerek-WC-be, ahol B-nek esze ágában sem volt pisilni, hanem kék fagyit akart vetetni velem. Úgy döntöttem, ha már bejutottam egy WC-hez, akkor elvégzem a dolgom. Nem számítottam a nehezítő körülményre, mely szerint B. folyamatosan a kék fagyiról kántált, és rázta az ajtót belülről, hogy Ő pedig ki akar menni kék fagyit enni, és arra sem, hogy közben guggolnom kellett a kis WC-re. Ez volt a mélypont. A WC-s kaland után vidáman mentünk vissza az ikrekhez és az apjukhoz, és szerencsére nem is találtunk kék fagyit.)
9.) Kétéves gyermekünket hidegen hagyta az elefánt, a zsiráf, a majom. (Mellesleg a majomház igen tuti,annyian álltak az üveg előtt, hogy alig láttunk valamit, csak néhány majmot, akik leszarták, hogy százan bámulják őket, és a seggüket vakarták.) Viszont az apja vett neki jégkrémet, ami egyszer már fel lett olvasztva, ezért gusztustalan alakú és színű volt. (ÁNTSZ gyere ellenőrízni, lécci, lécci, lécci...) Szerencsére nem ízlett neki, így az apja ette meg. Később konstatáltuk, hogy Ő se fosott be tőle...
10.) Nagyon jó a köteles játszótér, ahonnan B.-t alig lehetett elrángatni.11.) A padon ülve rutinos pesti házaspárral beszélgetve megtudtam a tutit, amit ezennel közhírré teszek szegény, szerencsétlen vidéki sorstársaimnak:
Az Állatkertbe interneten kell jegyet rendelni, és vagy reggel kilencre oda kell érni, vagy délután egy órára a parkolóhely miatt.
12.) Sluszpoén: jó magyar szokáshoz híven a közterületesek büntetik a szegény, szerencsétlen rossz helyen parkolókat. Vigyázat!
Ennyit először.
 11.) A padon ülve rutinos pesti házaspárral beszélgetve megtudtam a tutit, amit ezennel közhírré teszek szegény, szerencsétlen vidéki sorstársaimnak:
Az Állatkertbe interneten kell jegyet rendelni, és vagy reggel kilencre oda kell érni, vagy délután egy órára a parkolóhely miatt.
12.) Sluszpoén: jó magyar szokáshoz híven a közterületesek büntetik a szegény, szerencsétlen rossz helyen parkolókat. Vigyázat!
Ennyit először.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése