2012. november 29., csütörtök

Spenóttal és sajttal töltött omlett

Ezt a receptet ma próbáltam ki először, nemcsak mutatós, de finom is. Az eredeti receptet nem találtam meg a neten, de nagy valószínűséggel a Nők Lapjából kivágva került hozzám.



Hozzávalók:

8 nagyobb tojás
1 dl tej
2 evőkanál liszt
Só - ízlés szerint
Bors - ízlés szerint
1 teáskanál mustár
15 dkg mirelit spenótlevél
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt gouda sajt

1.) Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2.) Egy kisebb méretű, mélyebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
3.) A tojásokat verjük fel, keverjük el a liszttel és a tejjel.
4.) Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a mustárt.
5.) A tojásos keveréket öntsük a tepsibe, és tegyük be a sütőbe addig, amíg hártyásodni nem kezd a tojás.
6.) Ezután a kiolvasztott spenótot keverjük össze a két kinyomott fokhagymagerezddel, nyomkodjuk ki, és a reszelt sajttal együtt szórjuk egyenletesen a tojás tetejére.
7.) Toljuk a sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük meg, hogy megszilárduljon.
8.) A sütőpapír segítségével tekerjük fel az omlettet, és amikor kicsit kihűlt, szeleteljük fel.
9.) Langyosan tálaljuk, és kínálhatunk hozzá kenyeret.

Jó étvágyat!

Egészen fiatal gyermekeknek is adható - lemixelve... A hatás nem marad el...